Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:32:15 GMT

ساخت سپر حرارتی به ضخامت ۱۰ اتم

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۰۶۲۹۳

ساخت سپر حرارتی به ضخامت ۱۰ اتم

به گزارش پایگاه خبری ساینس، گرمای شدیدی که توسط گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ و سایر تجهیزات الکترونیکی تولید می‌شود علاوه بر آزار کاربران موجب اختلال در عملکرد و حتی انفجار باتری‌های لیتیومی می‌شود. معمولا برای حل این مشکل از عایق‌های پلاستیکی، شیشه‌ای یا هوا به منظور محافظت از اجزای مهم این تجهیزات مانند ریزپردازنده‌ها استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


استفاده از عایق‌های حرارتی نازک‌تر امکان تولید تجهیزات الکترونیک با ابعاد کوچکتر از آنچه امروز ساخته می‌شود را برای متخصصان فراهم می‌کند.
به گفته محققان استنفورد گرمایی که توسط گوشی‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها تولید می‌شود در واقع صدایی با فرکانس بالا است که گوش ما توانایی شنیدن آن را ندارد. در واقع این گرما حاصل برخورد الکترون‌ها با اتم‌های مواد رسانایی است که جریان الکتریکی از آن عبور می‌کند. این برخورد موجب لرزش اتم‌ها، تشدید جریان، افزایش برخوردها و تشدید لرزش با فرکانس‌های بسیار بالاتر از دامنه شنوایی انسان می‌شود.
معمولا برای جلوگیری از عبور امواج صوتی در استودیوهای ضبط صدا از عایق‌های شیشه‌ای ضخیم استفاده می‌شود، اما محققان به دنبال راهکاری برای کاهش حجم عایق‌ها بودند. به همین علت به سراغ مواد با ضخامت اتمی رفتند و یک عایق چندلایه با استفاده از این مواد ساختند.
مواد با ضخامت اتمی یا مواد دوبُعدی حدود ۱۵ سال قبل کشف شدند و اولین نمونه این مواد گرافین بود که تنها از یک لایه اتم کربن تشکیل می‌شود. محققان استنفورد با استفاده از گرافین و سه ماده دوبُعدی دیگر که هریک سه اتم ضخامت داشتند، یک عایق چهارلایه به ضخامت ۱۰ اتم ساختند. این عایق با وجود ضخامت بسیار کم قادر است لرزش‌های اتمی عامل ایجاد گرما را به شدت کاهش دهد.
اکنون محققان به دنبال روش‌هایی برای تولید انبوه این عایق حرارتی و استفاده از آن در فرایند تولید تجهیزات الکترونیکی هستند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Advances منتشر شده است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۰۶۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مصطفی میلانی  ،شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.
وی در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت : تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است. دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود : ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد. میلانی همچنین بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک را برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت خواستار شد. وی با اشاره به بر حمایت از شرکت‌های فناور  از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  در حوزه مواد و ساخت و حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود. میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آنها را فراهم آورد. دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد. وی افزود : ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند. میلانی همچنین بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.  

دیگر خبرها

  • نحوه ساخت کاردستی با بطری پلاستیکی و مواد دور ریختنی (فیلم)
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی در کشور حمایت می‌شوند
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی