Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@14:51:11 GMT

کاهش اتلاف انرژی در خانه‌های قدیمی با عایق‌های نانویی

تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۸۱۷۱۹

کاهش اتلاف انرژی در خانه‌های قدیمی با عایق‌های نانویی

محققان یکی از شرکت‌ها با استفاده از فناوری‌نانو، عایق‌های حرارتی را به بازار عرضه کردند که علاوه بر کاربرد در صنایع امکان کاهش اتلاف انرژی در ساختمان‌های مسکونی قدیمی را فراهم کرده است.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو جهت تولید انواع محصولات بر مبنای آیروژل‌های نانومتخلخل با بهترین کیفیت تاسیس شد و در این راستا موفق شد تمامی دانش فنی تولید شامل طراحی و ساخت تجهیزات، فرمولاسیون ویژه محصولات، راه‌اندازی خط تولید، توسعه محصولات جدید را توسط اعضای متخصص توسعه داده و بومی‌سازی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آئروژل‌ها جامدات نانومتخلخل با تخلخل‌هایی در ابعاد ۲ تا ۵۰ نانومتر هستند و بیش از ۹۷ درصد تخلخل دارند که با هوا پر شده است. آئروژل‌ها که به صورت فوق‌آب‌گریز تولید می‌شوند، کاملا زیست‌سازگار بوده و آسیبی به محیط‌زیست وارد نمی‌کنند. 

محققان این شرکت با استفاده از آئروژل‌ها، عایق حرارتی تولید کردند که ضخامت بسیار کمی دارد و می‌توان از آن برای عایق‌کاری لوله‌ها با دمای بالا استفاده کرد، به گونه‌ای که ایزولاسیون با استفاده از عایق‌های ساخته شده با این آئروژل‌ها می‌تواند اختلاف حرارتی بالایی میان داخل لوله و خارج آن ایجاد کند. این عایق‌ها قابلیت استفاده از دمای منفی ۲۰۰ درجه سلسیوس تا مثبت ۶۵۰ درجه سلسیوس را به صورت پیوسته دارند.

این عایق‌ها کاملاً به صورت آب‌گریز هستند به این معنا که رطوبت و آب به هیچ عنوان تاثیری بر روی کارآیی آن ندارند؛ این در حالی است که عایق پشم شیشه و یا پشم سنگ این ویژگی را ندارند و در اثر برخورد رطوبت باعث خوردگی سطح زیر عایق می‌شوند.

این عایق‌ها همچنین استحکام بسیار بالایی دارند، به طوری که با عبور از روی آن، هیچ‌گونه فشردگی در آن ایجاد نمی‌شود. علاوه بر این، به دلیل ساختار نانومتری، این عایق‌ها از طول عمر بالایی نیز برخوردارند. این عایق‌ها کاملاً ضدحریق هستند و تا دمای ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه سیلسیوس را تا مدت زمان چندین دقیقه تحمل می‌کنند، به طوری که به سطح زیر عایق نیز آسیبی وارد نخواهد شد.

آیروژل‌ها کاملا نسوز بوده و در تماس با شعله مستقیم، دود یا مواد سمی تولید نمی‌کنند؛ از این رو از آن برای تولید "بلنکت‌های آیروژل" به عنوان عایق استفاده می‌شود، چون تا دمای حدود ۱۳۰۰ درجه سلسیوس نسوز بوده و بعد از چند ساعت تحمل، با رسیدن به این دما ذوب می‌شوند.

عایق‌های نانوساختار این شرکت نسل جدیدی از عایق‌های حرارتی است که با کمک نانوتکنولوژی وارد عرصه رقابت با عایق‌های حرارتی رایج شده‌اند. عایق‌های نانوساختار از مواد جامد با تخلخل بسیار زیاد تشکیل شده‌اند و وجود ساختار نانویی سبب شده تا این نوع مواد خصوصیات بسیار متنوعی را به صورت یک جا داشته باشند و هم اکنون از سوی بسیاری از صنایع مورد توجه و استقبال قرار گیرد، به گونه‌ای که بسیاری از صنایع بزرگ در حال استفاده از آن در حجم انبوه هستند که از جمله مهمترین بخش‌هایی که عایق‌های نانوساختار استفاده کردند، بخش ساختمان و صنایع نفت و گاز است. به خصوص اینکه عایق نانوساختار قابلیت استفاده در خانه‌های قدیمی و از پیش ساخته شده را دارد.

استفاده از عایق نانوساختار در ضخامت ۴ تا ۶ میلیمتری سبب کاهش اتلاف حرارت از ۴۴ تا ۵۵ درصد در ساختمان می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ساختمان قدیمی نانو عایق انرژي عایق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۸۱۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل توانیر در آیین رونمایی از کمپین انرژی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از شاخص های مصرف برق شدت مصرف انرژی در کشور است که در ایران تقریباً دو برابر میانگین جهانی به شمار می آید.

وی افزود: همواره باید به صورت بهینه مصرف کنیم تا بتوانیم تقاضای جدید در بخش مولد کشور را تامین کنیم.

وی ادامه داد: هدف از این پویش این است که مشترکان خانگی و تجاری که بیش از ۸۰ درصد مشترکان کشور را تشکیل می دهند و ۵۰ درصد مصرف دوران اوج مصرف مربوط به این بخش است ترغیب به کاهش مصرف می کند، به همین دلیل هم جایزه و هم طرح های سال گذشته پاداش صرفه جویی در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیر نقدی پیش بینی شده که در صورت تکرار کاهش مصرف، جوایز ارزنده تخصیص داده می شود.

به گفته این مقام مسئول با چنین اقدامی مشترکان می‌توانند برق مطمئن و پایداری را دریافت کنند و در کنار آن کمک می کنند تا بخش مولد کشور مانند صنایع و کشاورزی از انرژی بیشتری برخوردار بوده و بتوانیم برق پایدار اقصی نقاط کشور را تامین کنیم.
ادامه دارد…

کد خبر 6092448 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی