Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش بنیان پتوی عایق حرارت حاوی آئروژل سیلیکا را تولید و به بازار عرضه کرده است.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری فناوری نانو ایران، حسن برگزین، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان می‌گوید: «از سال‌ها قبل با عایق‌هایی که در آمریکا تولید می‌شد آشنا شده بودم، عایق‌های حرارتی که می‌توانند مصرف انرژی را کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو به سراغ توسعه این فناوری در داخل کشور رفتیم و در نهایت موفق به تولید پتوی حرارتی حاوی آئروژل سیلیکا شدیم. از این فناوری می‌توان برای تولید لباس‌ها و دستکش‌های نسوز نیز استفاده کرد که ما در حال توسعه این نوع محصولات نیز هستیم تا علاوه بر فروش خود عایق، محصولاتی نظیر لباس نیز با این عایق‌ها تولید کنیم.»

برگزین بحث بالا بودن مصرف انرژی و آلایندگی را در کشور یک معضل می‌داند که با این فناوری می‌توان به این مشکل پاسخ داد. به اعتقاد وی بیشتر محصولات عایق حرارتی با فناوری‌بالا در کشور وارداتی هستند که توسعه یک فناوری کاملا ایرانی که مواد اولیه آن نیز در داخل کشور تولید می‌شود، یک گام رو به جلو محسوب می‌شود.

وی می‌افزاید: «به دلیل ارزانی انرژی در ایران، موضوع کاهش مصرف انرژی با عایق‌ها، چندان برای صنایع اولویت نیست، هرچند که طی سال‌های اخیر با افزایش قیمت انرژی، صنایع و حتی مردم نیز به این موضوع حساسیت نشان داده‌اند که این امیدوار کننده است.»

عضو هیئت‌علمی دانشگاه زنجان درباره کاربرد این محصول در صنعت ساختمان می‌گوید: «کاهش مصرف انرژی در ساختمان‌ها از جمله برنامه‌های ما است. مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان سازندگان را موظف کرده تا از عایق‌ها براساس استاندارد استفاده کنند اما عایق‌هایی نظیر پشم شیشه به دلیل ضخامت بالا و مشکلات زیست‌محیطی چندان جایگاهی در صنعت ساختمان ندارند. بنابراین این عایق‌های حرارتی نانومقیاس می‌توانند با ضخامت‌ها کم پاسخگوی نیاز سازندگان باشد.»

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در مورد ویژگی‌های این عایق می‌گوید: «این عایق با ضخامت ۶ تا ۱۰ میلی‌متر می‌تواند تا ۴۵ درصد مصرف انرژی را کم کند. عایق‌های فعلی در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد، کمتر از نیم‌ساعت دوام دارند که این موضوع در آتش‌سوزی‌ها فاجعه آفرین است. در حالی که این عایق می‌تواند چندین ساعت دوام در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد داشته باشد. از دیگر مزیت‌های این فناوری می‌توان به کاهش آلودگی صوتی اشاره کرد در واقع این عایق حرارتی، عملکرد عایق صوتی را نیز دارا است. شرکت پاکان آتیه نانو ۵۰ سال این عایق‌ها را تضمین می‌کند و اگر در مقیاس زمانی طولانی‌مدت این عایق‌ها با عایق‌های معمولی مقایسه شود، کاملا مقرون‌به‌صرفه هستند.»

برگزین از افزودن گرانول‌های آئروژل این شرکت به رنگ‌های ساختمانی خبر داد که موجب عایق شدن رنگ می‌شود. براساس اظهارات وی در حال حاضر این شرکت دانش‌بنیان تولیدی، ظرفیت تولید ۵ هزار مترمربع از این پتوهای حرارتی با ضخامت‌های ۶ و ۴ میلی‌متر و یک سانتی‌متر را دارد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: فناوری تولید شرکت دانش بنیان عایق ها مصرف انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۲۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، سهم صنایع خلاق و دانش‌بنیان‌ها از سبد ایجاد کسب‌وکار‌ها و عدالت شغلی در همه دنیا و ایران به لحاظ گردش مالی و ایجاد و توسعه کسب‌وکار جزو بالاترین سهم محسوب می‌شود.

پیشرفت‌های شگرف علوم و فناوری سخت به شکوفایی اقتصادی جوامع منجرشد و البته همان‌طور که علوم و فناوری‌های سخت به شکل‌گیری و توسعه‌ی خانواده بزرگ صنایع سخت یا کارخانه‌ای منتهی می‌شوند، علوم و فناوری‌های نرم نیز صنایع نرم را شکل می‌بخشند؛ صنایعی که محصولات و خدمات حاصل از آن، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطه‌ی با محیط پیرامون کمک می‌کنند.

ارتباط صنایع سخت و صنایع نرم در ایجاد بسترشکوفایی در اقتصاد جوامع کمک می‌کند و این دو موضوع را می‌توان مکملی برای ارتقای دانش و فناوری به همراه توسعه کیفیت زندگی مردم دانست.

اثرگذاری نرم و اقتصاد اجتماعی

در همین زمینه مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: ستاد فناوری‌های نرم و فرهنگی مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایجاد هماهنگی و پیگیری بین دستگاه‌هایی است که در حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم در حال فعالیت هستند، وظیفه دارد.

وی ادامه داد: این ستاد در حال همکاری با بیش از ۲ هزار شرکت خلاق است که در حوزه دانش بنیان‌ها قرار می‌گیرند و همچنین ۴۰۰ شرکت دانش بنیان خلاق که در حال فعالیت هستند.

حسنلو تاکید کرد: در حوزه اثر گذاری نرم و اقتصاد اجتماعی اصولا تنها این شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق قادر به نقش آفرینی و اثرگذاری هستند. در حوزه بین الملل نیز ما مسئله‌ای که در حوزه ارائه تصویر اقتصادی و اجتماعی از کشور و دیپلماسی عمومی داریم با ابزار صنایع خلاق قابل حل است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم تصریح کرد: اگر بخواهیم تکنولوژی و صنعتی را همراه با بسط فرهنگی به خارج از کشور ارایه و توسعه دهیم، بهترین و سریع‌ترین راه حل بهره گیری از توان همین شرکت‌های خلاق و دانش بنیان است.

دانش بنیان‌ها قابلیت ارائه تکنولوژی پیچیده و نوین را دارند

از سوی دیگر و در همین رابطه، آهنگربیگ معاون ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم نیز در تشریح فعالیت‌های دانش بنیان‌ها در توسعه فناوری نرم فرهنگی به خبرنگار آنا گفت: دانش بنیان‌ها با شیوه‌های مخصوص به خود در حال فعالیت و ارزیابی هستند و بیش از ۸ هزار دانش بنیان وارد توسعه فناوری‌های نرم شده اند.

وی ادامه داد: تا اسفند ماه سال گذشته بیش از ۲ هزار شرکت خلاق نیز به این صنعت پیوسته اند. شرکت‌های خلاق واحد‌هایی هستند که فناور و نوآور و فرهنگی هستند، اما شرکت‌های دانش بنیان با ایجاد فناوری‌های پیچیده و تکنولوژی‌های بسیار پیشرفته در حال کار هستند و از بسط فرهنگی کمتری برخوردارند.

آهنگر بیگ تصریح کرد: سطح فناوری و پیچیدگی محصولات دانش بنیان‌ها به شدت بالا بوده و از این حیث دارای برتری خاصی برای فعالیت در صنعت فناوری نرم فرهنگی هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «خودروی برقی» راه‌حلی بدون جایگزین
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • نقش آفرینی دانش‌بنیان نرم و هویت‌ساز در صنایع سخت
  • حملات سنگین روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی