Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@16:44:26 GMT

 تولید نسل جدید عایق‌های حرارتی با فناوری نانو

تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۰۱۴۳۱

 تولید نسل جدید عایق‌های حرارتی با فناوری نانو

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز) و به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو؛ رنگ عایق حرارتی با چسبندگی عالی بر روی سطوح فلزی، از پرت انرژی و اتلاف حرارتی جلوگیری می‌کند و به‌دلیل ضریب انتقال حرارت بسیار کم، اثربخشی بالایی در ایزولاسیون حرارتی سطوح دارد.

این نوع رنگ، برای مکان‌هایی که موضوع انرژی و کاهش هزینه تعمیر و نگهداری مهم است، مانند سردخانه‌ها، موتورخانه‌ها، مرغ‌داری‌ها، گاوداری‌ها، تانکرهای حامل مواد و… و به‌خصوص در مواردی که به‌دلیل ضخامت زیاد و نیاز به استفاده از چسب و مواد دیگر و نیز میعان بخارهای و در نتیجه خوردگی سطح فلز، عایق‌های سنتی ضعف دارند، اهمیت فراوانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سابقه تولید این نوع رنگ با استفاده از مواد غیرنانویی به حدود ۲۰ سال پیش بازمی‌گردد و در شرایطی که تولید آن با استفاده از فناوری نانویی حتی در خارج کشور نیز جدید است، یک شرکت دانش بنیان توانسته ضمن بومی‌سازی فناوری تولید این نوع پوشش عایق حرارت، اقدام به تولید آن کند.

تولید نسل جدید عایق‌های حرارتی با فناوری نانو

رنگ عایق حرارتی NIRA نسل جدید عایق‌های حرارتی، جایگزین عایق‌های سنتی و فومی، بدون آلودگی و دوست‌دار محیط‌زیست است. این محصول نانویی بر پایه پلیمرهای پایه آب و با نانوذرات ایروژل تولید شده و استفاده از این نانوذرات باعث کاهش ضریب انتقال حرارت و افزایش کارایی و اثرپذیری ۸۶ درصدی محصول نسبت به نمونه‌های غیرنانویی شده است.

در حال حاضر آنچه در بازار داخلی با کاربرد عایق حرارتی موجود است محصولات سنتی مانند پشم شیشه، پشم سنگ و فوم‌ها هستند که پایه ترکیبی کاملاً متفاوتی دارند و محصولی مشابه و منطبق با محصول این شرکت در بازار داخلی موجود نیست. چنان که اشاره شد این محصول در دنیا نیز جدید بوده و درحال‌توسعه و رو به پیشرفت است.

کاربرد این محصول ایزولاسیون حرارتی تجهیزات و سیستم‌ها تا ۲۵۰ درجه سانتی‌گراد است؛ تجهیزاتی همچون دیگ‌های بخار، تانک‌های روغن، خطوط لوله‌های انتقال بخار و آب گرم و سیالات، شیرهای تحت‌فشار، مبدل‌های حرارتی، بویلرها، منابع دوجداره، منابع انبساط، لوله‌های مخازن کولرهای گازی و تأسیسات ساختمان‌ها و نیروگاه‌ها، دستگاه‌های تهویه مطبوع، کانال‌ها، چیلرها، کانال‌های تهویه هوا، مخازن برودتی، سیلوها و انبار مواد غذایی، مرغداری و گاوداری‌ها.

در بسیاری از صنایع زمان لازم برای تعمیر و نگهداری تجهیزات و تعویض لوله‌ها و قطعات زنگ زده و تعویض عایق‌های آسیب‌دیده، غیر از صرف هزینه مربوطه، موجب خساراتی از جمله توقف تولید می‌شود. استفاده از عایق حرارتی NIRA تعدد تعمیر و نگهداری تجهیزات را به حداقل می‌رساند و صرفه اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

ضریب انتقال حرارت بسیار کم در ضخامت کم (در حد چند میلی‌متر) از ویژگی‌های مهم دیگر این محصول است. این در حالی است که عایق‌های سنتی و فومی با ضخامت بالا (در حد چندین سانتی‌متر) کارایی دارند و مشکلاتی را در رابطه با فضای کار ایجاد می‌کنند.

همچنین در حالی که عایق‌های سنتی آلاینده و سمی هستند این محصول مواد سمی و آلاینده ندارد و چنین موادی را تولید هم نمی‌کند.

تعمیرپذیری، قابلیت اجرا بر روی سطوح با شکل‌های هندسی مختلف، عدم امکان رشد قارچ و باکتری، مقاوم بودن به اشعه UV و عوامل جوی، انعطاف‌پذیری بالا، مقاوم بودن به نوسانات و شوک‌های دمایی و انقباض و انبساط، ساختار سلولزی بسته با جذب آب پایین و مقاومت بالا در برابر نفوذ رطوبت، عدم ایجاد حساسیت و مشکلات تنفسی برای مجری و نداشتن خطر آتش‌سوزی برخی از دیگر ویژگی‌های خاص این محصول است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1093207 برچسب‌ها فناوری نانو عایق حرارتی تولید دانش بنیان

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فناوری نانو عایق حرارتی تولید دانش بنیان فناوری نانو عایق حرارتی عایق حرارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۱۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند

مدیرعامل شرکت نفت سپاهان با اشاره به اینکه از محل صادرات ۵۰۰ هزار تن محصول تولیدی در سال ۱۴۰۲، ۴۰۰ هزار میلیون دلار ارزآوری برای کشور حاصل شده است، گفت: دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت برای تولید محصولات باکیفیت امسال به بهره‌برداری می‌رسد که نقشی مهم در تکمیل زنجیره ارزش و توسعه سبد صادراتی خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار شانا، فرهاد امین‌دهقان در نشستی خبری که ظهر امروز (دوشنبه، ۱۰ اردیبهشت‌ماه) با حضور اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ برگزار شد، بیان کرد: این شرکت سال گذشته با ۱۰۰ درصد ظرفیت، ۷۴۶ هزار تن تولید محصول داشته که از این مقدار ۵۰۰ هزار تن آن به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده است.

وی همچنین با اشاره به تمرکز این شرکت برای به‌دست آوردن بازار آفریقا گفت: این شرکت هم‌اکنون محصولات خود را به ۱۱ کشور دنیا از جمله هند، چین، امارات،‌ کشورهای آذری زبان و برخی کشورهای آفریقایی صادر می‌کند.

مدیرعامل نفت سپاهان با تأکید بر اینکه تولید محصولات باکیفیت در نفت سپاهان در اولویت اصلی قرار دارد،‌ افزود: این شرکت به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن پایه در منطقه خاورمیانه، کیفیت را به جای تنوع محصولات سرلوحه کار خود قرار داده است.

امین‌دهقان در تشریح گزارش عملکرد این شرکت در سال ۱۴۰۲ تأکید کرد: شرکت نفت سپاهان پارسال ۲۴۰ هزار تن محصول را در بازار داخل عرضه کرد.

پیشرفت ۹۰ درصدی ۲ پروژه مهم صادراتی نفت سپاهان

وی همچنین از بهره‌برداری از دو پروژه مهم توسعه‌ای این شرکت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: پروژه‌های FRW (پارافین‌های مدیکال گرید) و TDAE (تولید روغن فرآیند سبز) هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و امسال به بهره‌برداری می‌رسند.

مدیرعامل نفت سپاهان همچنین از تشکیل معاونت طرح و توسعه برای استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و اعلام کرد: هدف از همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان، افزون بر افزایش کیفیت محصولات، تولید محصول خاص در جهت دریافت معتبرترین گواهینامه‌های استاندارد برای مقاصد صادراتی است.

به گزارش شانا، شرکت نفت سپاهان از زیرمجموعه‌های صندوق بازنشستگی صنعت نفت، بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده روغن پایه گروه یک در خاورمیانه است و سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن روغن و انواع فرآورده مازاد بر نیاز کشور را به کشورهای شرق آسیا، هند، امارات و... صادر می‌کند.

دیگر خبرها

  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • پیش بینی قیمت الکترود در سال ۱۴۰۳
  • حساب نانو آلپاری [راهنمای موفقیت در “binary option”]
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • کشف و ضبط بیش از ۴ تن لبنیات سنتی غیربهداشتی در کرمانشاه
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • افزایش ۶ درصدی تولید برق در فروردین ۱۴۰۳
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند