Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@14:39:59 GMT

انواع ورق میکا و کاربرد های آن

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۱۹۱۰۵

انواع ورق میکا و کاربرد های آن

انواع ورق‌های میکای موجود در بازار، به دلیل خواص شیمیایی و قدرت عایق بندی حرارتی و الکتریکی منحصر به فرد خود، در بخش‌های گوناگونی از صنعت به کار گرفته می‌شود. برای خرید و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانید به نسوز صنعت پارس مراجعه کنید.

به گزارش برنا، انواع ورق‌های میکای موجود در بازار، به دلیل خواص شیمیایی و قدرت عایق بندی حرارتی و الکتریکی منحصر به فرد خود، در بخش‌های گوناگونی از صنعت به کار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استفاده از ورق‌های چهارگوش میکا چنان مرسوم است که حتی در لوازم خانگی مانند سشوار و تستر هم دیده می‌شود. از سوی دیگر، ورق‌های میکا برای عایق بندی کوره‌های صنعتی حرارتی و القایی پیشرفته نیز به کار گرفته می‌شوند. این محصول، عایق‌بندی مناسبی را برای حصول اطمینان از عملکرد دستگاه در بهترین و امن‌ترین حالت ممکن میسر می‌سازد.

آنچه لازم است تا در ابتدا بگوییم این است که عنوان میکا در واقع نام یک محصول خاص نبوده و به مجموعه‌ای از مواد معدنی مختلف از جمله اکسید سیلسیوم، منگنز، پتاسیم، آهن، سیلیکات آلومینیوم و غیره اطلاق می‌شود که هر کدام نقش بسزایی در ویژگی‌های منحصر به فرد میکا، از جمله تحمل بالای حرارت، استحکام و انعطاف پذیری میکا دارند.

تحقیقات صورت گرفته در کشورهای گوناگون نشان می‌دهد که در حدود 28 نوع میکای مختلف در طبیعت وجود دارد. این تعداد را براساس میزان و نوع مواد معدنی تشکیل دهنده میکاها برآورد کرده‌اند. این در حالی است که فقط 6 نوع از این میکاها، در حال حاضر قابل استخراج هستند. این شش نوع میکا، به ترتیب فراوانی در طبیعت، عبارتند از:

مسکوویت با رنگی روشن بیوتیت با رنگ تیره یا مشکی فلوگوپیت با رنگ قهوه‌ای پاراگونیت با ظاهری بسیار شبیه به مسکوویت که به راحتی و با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیستند. بنابراین، برای درک تمایز آن‌ها حتماً باید از میکروسکوپ استفاده شود. لپیدولیت با رنگ صورتی گلوکونیت با رنگ سبز

از سوی دیگر، اگرچه این 6 نوع میکا قابل استخراج از طبیعت هستند اما فقط دو نوع میکای مسکوویت و فلوگوپیت قابلیت به کارگیری در صنعت را دارند.

امروزه بیشترین استخراج‌کنندگان میکا در کانادا، ایالات متحده امریکا، هند، روسیه و ماداگاسکار صورت می‌گیرد. البته استخراج میکا از طبیعت، پروسه‌ای بسیار دشوار و پیچیده بوده و نیاز به انفجار و حفاری در معادن میکا دارد. به همین دلیل، قیمت میکا در نگاه اول خیلی مقرون به صرفه به نظر نمی‌رسد. همچنین به دلیل آن که میکا، ترکیبی از مواد معدنی مختلف می‌باشد و کاملاً به صورت طبیعی و بدون انجام هیچ فرایند اضافه‌ای، از دل طبیعت استخراج می‌گردد، ویژگی‌ها و کیفیت دقیق میکا، ارتباط مستقیمی با عوامل طبیعی و زمین شناسی در جاهای مختلف دارد. با این حال می‌توان موارد زیر را به عنوان ویژگی‌های مشترک انواع میکا نام برد:

انواع میکا، کاملاً غیر قابل اشتعال بوده و قادر به تحمل دماهای بالا تا حدود 1000 درجه سانتیگراد هستند. البته لازم به یادآوری است که مقدار دقیق این مقاومت، براساس نوع و میزان مواد معدنی موجود در آن متغیر می‌باشد. وجود مواد معدنی مختلف از جمله لیتیوم، منیزیم، پتاسیم، آهن و غیره در ترکیبات میکا، باعث ایجاد مقاومت شیمیایی مطلوب در برابر بیشتر مواد اسیدی ( به غیر از هیدرو فلوئور و گوگرد غلیظ) و بازها گردیده است. همچنین، میکا در برابر آب، روغن و اکثر حلال‌های معمولی نیز مقاوم می‌باشد. مقاومت الکتریکی و خواص دی الکتریک میکا، آن را تبدیل به یک عایق الکتریکی خیره کننده نموده است که در برابر پدیده‌هایی مانند کرونا هم عملکرد مثبتی از خود نشان می‌دهد. به همین دلیل، از بلوک و ورق‌ میکا برای عایق بندی الکتریکی تجهیزات گوناگونی همچون موتورهای الکتریکی و ژنراتورها استفاده می‌شود. انواع میکا، به دلیل داشتن خواص مکانیکی مطلوب، دارای مقاومت قابل توجهی در برابر کشش بوده و در عین حال، به دلیل داشتن خاصیت الاستیسیته، بسیار منعطف هستند. به همین دلیل، هندلینگ و نصب میکا آسان می‌باشد.

اگر بخواهیم ویژگی‌های دو نوع میکای قابل به کارگیری در حوزه صنعت را به صورت جزئی‌تر بررسی کنیم، می‌توان گفت که میکای موسکوویت، به عنوان فراوان‌ترین میکای موجود در طبیعت، به دلیل وجود پتاسیم فراوان در ترکیباتش، خواص دی الکتریکی بهتری نسبت به نوع فلوگوپیت دارد؛ اگرچه همچنان، در بیشتر مواقع، دماهای بالا را تا 1200 درجه سانتیگراد تحمل می‌نماید. در مقابل، مقدار بالای منیزم در میکای فلوگوپیت، باعث ایجاد قابلیت‌های خارق العاده در این محصول به عنوان عایق حرارتی گردیده است.

به طور کلی، می‌توان ویژگی‌های زیر را برای انواع ورق میکا برشمرد که کاربردهای آن‌ها را نیز توجیه می‌نماید:

میکاها مواد معدنی خالص و کاملاً محیط زیستی هستند؛ از همین رو، هیچ خطری برای سلامت انسان و طبیعت ندارند و امکان به کارگیری آن‌ها در همه محیط‌ها و شرایط مختلف میسر می‌باشد. هر دو نوع میکای مورد استفاده قرار گرفته در صنعت، دارای وزن پایینی بوده و بسیار نازک هستند. ورق‌های میکا، با مهار فشارهای وارد شده بر قطعات، طول عمر آن‌ها را افزایش داده و در نتیجه، هزینه‌های تعمیر و نگهداری را به شدت کاهش می‌دهند. هر دو نوع میکای سخت و نرم، غیر قابل اشتعال بوده و همچنین، در مجاورت شعله، دود سمی منتشر نمی‌کنند. هر دو نوع میکا، دارای طول عمر بالا و عملکرد چشمگیری در محیط‌های شیمیایی هستند. تحمل حرارتی هر دو نوع میکا بالا و خیره کننده، در حدود 1000 درجه سانتیگراد می‌باشد؛ همچنین نازک بودن ورق‌ها موجب می‌شود تا رسانایی حرارتی آن‌ها بالا و بوده و منجر به تسریع در خنک شدن تجهیزات گردد. خواص دی الکتریک و مقاومت الکتریکی میکاها تا حدود Kv/mm 25 است که آن‌ها را در برابر پدیده‌های نادری همچون کرونا مقاوم می‌سازد. میکای سخت و نرم، هر دو خواص مکانیکی خوبی داشته و به همین دلیل، در برابر کشیدگی مقاوم خیره کننده‌ای دارند. ورق‌های میکا در برابر مواد شیمیایی، آب، حلال‌های معمولی و روغن‌ها از مقاومت بسیار خوبی برخوردار هستند.

 

ورق‌های میکای تولید شده از موسکوویت یا فلوگوپیت را در دو دسته میکای سخت و میکای نرم نیز دسته بندی می‌کنند که از این دیدگاه، در برخی موارد، کاربردهای متفاوتی دارند. برخی از این کاربردها عبارتند از:

تولید واشرهای صنعتی برای عایق بندی حرارتی و مهار فشارهای وارد شده بر قطعات صنعتی برای جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات ورق میکای نرم، کاربرد فراوانی در عایق بندی سیم پیچی‌ها دارد. ورق میکای نرم، علاوه بر قدرت عایق بندی حرارتی، به عنوان عایق الکتریکی نیز به کار گرفته می‌شود. ورق میکای نرم را به صورت فویل یا روکش، به منظور عایق بندی المنت‌های اجاق گاز و یا لنت عایق در خودرو به کار می‌گیرند. تحمل حرارتی بالا و عملکرد مثبت در افزایش ماندگاری آستر کوره‌ها در ورق میکای نرم، زمینه استفاده از آن را در ریخته گری و فولاد نیز فراهم ساخته است. چرا که این محصول، انبساط و انقباض پوشش کوره‌ها را در دماهای گوناگون میسر می‌سازد و از صدمه دیدن آستر کوره جلوگیری می‌نماید. در مقابل، عمده کاربرد ورق میکای سخت، در تولید و عایق بندی قطعات لوازم خانگی مانند سشوار، بخاری، توستر، و به طور کلی وسایلی است که باید بر اساس اصل انتقال حرارت همرفتی، ظرف مدت کوتاهی گرما ایجاد کنند. از سوی دیگر، ورق میکای سخت را برای ساخت کوره‌های حرارتی و استحکام بخشیدن به کوره‌های القایی به کار می‌گیرند. دلیل این انتخاب، تحمل حرارتی بالای میکای سخت، قدرت بالا در عایق بندی کف کوره‌ها و وجود مقاومت الکتریکی قابل توجه در این نوع از ورق‌های میکا است.

برای خرید و یا کسب اطلاعات بیشتر می توانید به نسوز صنعت پارس مراجعه کنید.

و یا اگر سریعا قصد خرید ،  مشاوره و راهنمایی دارید با ما تماس بگیرید.

33960193-33960192

بهروز فرج زاده : 09129445155

آدرس ما : میدان امام خمینی – خیابان امیرکبیر – نرسیده به سعدی جنوبی – نبش ناظم الاطبا جنوبی- پلاک 546

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: همین دلیل مواد معدنی انواع ورق ویژگی ها کوره ها ورق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۹۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه طی سخنانی از آمادگی کشورش برای استفاده از کلاهک‌های هسته‌ای به عنوان بخشی از «دفاع معتبر اروپا» در برابر تهدیدات روسیه خبر داد و گفت که تمایل دارد درباره این موضوع با دیگر کشور‌های اروپایی تبادل نظر کند.

مکرون طی مصاحبه‌ای گفت که شخصاً علاقمند مطرح کردن موضوع استفاده از سلاح‌های دوربرد، هسته‌ای و سامانه‌های دفاع موشکی با آن کشور‌های اروپایی هست که سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را در کشور‌های خود مستقر کرده‌اند.

وی افزود: فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند. فرانسه که حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد، تنها قدرت هسته‌ای اتحادیه اروپا است.

رئیس‌جمهور فرانسه در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • کاربرد تابلو برق‌های صنعتی در صنایع مختلف (مانند فولاد، نفت، گاز، پتروشیمی و...)
  • کاربرد قفل کرکره برقی هوشمند
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • ◄ کاربرد کلمات و عبارات حمل و نقلی در متون و اشعار فارسی
  • آشنایی با انواع لیبل زن صنعتی و مدل‌های مختلف آن
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • تصاویری از جدیدترین پهپاد انتحاری سپاه
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم