Web Analytics Made Easy - Statcounter

پتوهای عایق‌ حرارت یکی از شرکت‌های فناور که با استفاده از سیلیکا آیروژل ساخته شده‌اند، قادر به کاهش ۴۵ درصدی مصرف انرژی در پالایشگاه‌ها و صنایع شده‌اند، ضمن آنکه مقاومت بالایی در برابر دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد در مدت زمان طولانی دارند.

به گزارش ایسنا، عایق‌های نانوساختار نسل جدیدی از عایق‌های حرارتی هستند که با کمک نانوفناوری وارد عرصه رقابت با عایق‌های حرارتی رایج شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عایق‌های نانوساختار از مواد جامد با تخلخل بسیار زیاد تشکیل شده‌اند و وجود ساختار نانویی در این محصول سبب شده تا این نوع مواد خصوصیات بسیار متنوعی را به‌صورت یکجا داشته باشند و این امر کارایی بسیار زیاد برای این محصولات را در پی داشته است.

این نوع عایق‌ها هم‌اکنون از سوی بسیاری از صنایع مانند ساختمان و نفت مورد توجه و استقبال قرار گرفته و در حال حاضر بسیاری از صنایع بزرگ از آن در حجم انبوه استفاده می‌کنند.

عایق‌ها به دو صورت مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ عایق‌هایی که در ساختار آن‌ها حباب‌های هوا وجود دارد و باعث کاهش ضریب انتقال حرارت می‌شوند و عایق‌هایی که حرارت را باز می‌تابند.

فاکتور مهم در انتخاب عایق‌ها، میزان مقاومت حرارتی آن‌هاست. هر قدر مقاومت (R) بالاتر باشد، عایق حرارت را کمتر از خود عبور می‌دهد. پس به جای ضخامت عایق‌ها، باید مقاومت حرارتی آن‌ها با هم مقایسه شوند.

یکی از مهم‌ترین خواص آیروژل‌های سیلیکایی خاصیت عایق بودنشان در برابر انتقال حرارت هدایتی است، در نتیجه پایین بودن ضریب هدایت حرارتی آن‌ها به عنوان پارامتری مطلوب محسوب می‌شود.

بیش از ۵۰ درصد بازار آیروژل‌ها به عایق‌های حرارتی اختصاص داده شده است و پیش‌بینی می‌شود در آینده بزرگ‌ترین بازار مصرف آیروژل‌ها باشد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که آیروژل‌ها بر روی بسترهای خاصی که دارای مقاومت مکانیکی مناسبی هستند، نشانده شده و به صورت عایق حرارتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های کاربرد آیروژل‌ها به عنوان عایق حرارتی، داشتن بسترهای مناسب برای پوشش دادن است.

بر این اساس یکی از شرکت‌های فناور پتوی عایق حرارت حاوی آیروژل سیلیکا را تولید و به بازار عرضه کرده است. این پتوی عایق حرارتی در صنایع مختلفی نظیر پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها در حال استفاده بوده و جایگزین عایق‌های واردتی در صنایع شده است.

این عایق با ضخامت ۶ تا ۱۰ میلی‌متر می‌تواند تا ۴۵ درصد مصرف انرژی را کم کند. عایق‌های فعلی در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد، کمتر از نیم‌ساعت دوام دارند که این موضوع در آتش‌سوزی‌ها فاجعه آفرین است. در حالی که این عایق می‌تواند چندین ساعت دوام در دمای ۱۱۰۰ درجه سانتی‌گراد داشته باشد.

از دیگر مزیت‌های این فناوری می‌توان به کاهش آلودگی صوتی اشاره کرد، در واقع این عایق حرارتی، عملکرد عایق صوتی را نیز دارا است. شرکت مذکور ۵۰ سال این عایق‌ها را تضمین می‌کند و اگر در مقیاس زمانی طولانی‌مدت این عایق‌ها با عایق‌های معمولی مقایسه شوند، کاملاً مقرون‌به‌صرفه هستند.

به نقل از ستاد نانو، ممانعت از انتقال حرارت از طریق تابش، عدم تولید دود یا آلاینده شیمیایی در اثر قرارگیری تحت شعله مستقیم، انعطاف‌ پذیری، سهولت استفاده، آبگریز با قابلیت عبور بخار آب، هزینه تمام شده بسیار پایین‌تر نسبت به محصول خارجی و قابل استفاده در صنایع هوافضا، حمل و نقل، تجهیزات صنعتی، تولید نیرو و ساختمان از جمله مزایای این محصول به شمار می رود. 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فناوري نانو عایق حرارتی عایق حرارت آیروژل ها شده اند عایق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۴۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین

روسیه روز شنبه بار دیگر به طور گسترده تاسیسات انرژی اوکراین را گلوله باران کرد و برق در برخی مناطق این کشور قطع شد.

به گزارش فارس؛ «جرمان گالوشچنکو» وزیر انرژی اوکراین گفت که روسیه روز شنبه به تاسیسات انرژی اوکراین در سه منطقه این کشور حمله کرد.
 
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، گالوشچنکو گفت که حملات روسیه مناطق «دنیپروپتروفسک» در مرکز اوکراین و مناطق غربی «لویو» و «ایوانو فرانکیفسک» را هدف قرار داده است.

بر اساس این گزارش، روسیه به چهار نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرده است.

شرکت اوکراینی «دی تک» با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد:«روسیه بار دیگر به طور گسترده تاسیسات انرژی اوکراین را گلوله باران کرد. تجهیزات این شرکت آسیب جدی دیده است و کارگران انرژی در تلاش هستند تا عواقب حمله را از بین ببرند.»

از 22 مارس به این سو، نیروهای روسیه بمباران تاسیسات برق اوکراین را تشدید کرده و تقریبا هر روز به نیروگاه‌های حرارتی، آبی و سایر زیرساخت‌های انرژی حمله می کنند.

با وجود آب و هوای معتدل بهاری در هفته‌های اخیر، اوکراین با کسری برق مواجه شده و دولت مجبور شد برق را در چند منطقه قطع کند و به واردات برق روی آورد.

تحلیلگران معتقدند که نیروهای روسیه عملیات تهاجمی جاری را حفظ کرده و در برخی مناطق تشدید کرده، احتمالاً از شرایط آب و هوای بهاری و کمبود تجهیزات اوکراین قبل از رسیدن کمک‌های نظامی وعده داده شده غرب بهره‌برداری می‌کنند.

نیروهای روسیه همچنین به دنبال تضعیف پدافند هوایی تخریب شده اوکراین در تلاش برای فروپاشی شبکه انرژی و آسیب طولانی مدت به زیرساخت‌ها و ظرفیت صنعتی دفاعی اوکراین هستند.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین نیز اعلام کرد که در حال حاضر هیچ مذاکره‌ای بین مسکو و کی‌یف برای پایان «عملیات ویژه نظامی» روسیه در اوکراین وجود ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • پنجره ترمال بریک نسل جدید چیست؟
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • حملات سنگین روسیه به 4 نیروگاه حرارتی اوکراین
  • روسیه به ۴ نیروگاه حرارتی اوکراین حمله کرد